Varför ska du använda SEO för ditt företag?
Varför ska du använda SEO för ditt företag?

Om du läser detta är det troligt att du redan vet lite om SEO och dess fördelar. Men du kanske inte vet VARFÖR du bör använda SEO för ditt företag. Det här blogginlägget kommer att sammanfatta de tre främsta skälen till att SEO är viktigt för företag under 2022 och framåt. 

1. Förbättra synligheten och öka trafiken 

En av de viktigaste anledningarna till att investera i SEO är att förbättra synligheten för din webbplats och ditt innehåll. Ju högre din webbplats rankas på sökmotorernas resultatsidor (SERP), desto större är sannolikheten att människor hittar och klickar sig vidare till din webbplats. Och ju mer trafik du får till din webbplats, desto större möjligheter har du att omvandla leads till kunder.  

2. Bygg upp trovärdighet och pålitlighet 

När människor ser att din webbplats rankas högt på SERP:erna uppfattar de ditt varumärke som trovärdigt och pålitligt. Om Google litar tillräckligt mycket på dig för att placera dig högt måste du trots allt göra något rätt! Detta förtroende och denna trovärdighet kan vara till stor hjälp för att få människor att göra affärer med dig i stället för med dina konkurrenter. 

3. Få mer avkastning på dina marknadsföringsinsatser  

SEO ger också en utmärkt avkastning på investeringar (ROI). SEO genererar tre gånger fler leads än utgående marknadsföring och kostar 62% mindre per lead än traditionella taktiker för utgående marknadsföring som tryckta annonser eller direktreklam. Dessutom har SEO-leads en 14,6-procentig avslutningsfrekvens, medan leads från utgående marknadsföring har en 1,7-procentig avslutningsfrekvens. Detta visar att SEO inte bara är billigare än traditionella marknadsföringsmetoder, utan också effektivare när det gäller att generera kvalitetsleads som är intresserade av vad du har att erbjuda.  

Hur hittar man en bra SEO konsult? 

Googla! Om du tex befinner dig i Göteborg kan du googla något i form av: SEO Göteborg, eller SEO konsult Göteborg. Du kan då börja kontakta dom företagen eller konsulter som dyker upp! 

Slutsats 

Som du kan se finns det många goda skäl att investera i SEO för ditt företag. Om du inte redan använder SEO som en del av din marknadsföringsstrategi är det dags att börja nu! Är du inte säker på var du ska börja? Kontakta Metric Marketing i dag – vi hjälper gärna till att få igång dina SEO-insatser så att du kan börja se resultat så snart som möjligt! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *