• Wed. Aug 10th, 2022

Hur du blir av med myror

ByKarl

Jul 19, 2022

Med sommaren kommer sol, bad, semester – och massor av myror. Känns det som att du gjort ALLT, utan att bli kvitt de svarta små insekterna? Här kommer några oväntade knep, som funkar.

Du slår dig ner vid matbordet med en kopp kaffe och njuter av semestern, när ett långsmalt streck på golvet fångar din uppmärksamhet. Delar av en myrflock är med bestämda, små steg på väg mot den där lilla fläcken med sylt som du spillde på golvet igår kväll.

Du flyttar dig ut till altanen, men hinner knappt lägga dig tillrätta i hammocken innan du spottar ytterligare en myrinvasion i en av krukväxterna bredvid. 

Viktigt att komma ihåg: Så håller du myrorna borta

Ja, myror kommer som ett paket med posten på sommaren och kan vara riktigt bökiga att bli av med. 

Det allra viktigaste för att hålla myrorna på avstånd i både hem och trädgård är att hålla rent. Ta undan matrester, bär ut sopor, ställ in djurfoder och torka bort fläckar – allra helst de som innehåller socker.

Här är matvarorna som myror hatar

Men sen finns det flera lite mer oväntade knep som garanterat kommer få myrorna att lämna dig och ditt hem ifred. Har du testat det här?

  • Kanel. Strö ut mald kanel i trädgården eller på den yta du vill få myrfri. De tycker doften är obehaglig och kommer flytta på sig.
  • Peppar, vitpeppar och curry är andra kryddor som myrorna ogillar. Även de kan strös ut på vald plats för att få insekterna att hålla sig borta.
  • Snus. Tro det eller ej, men en sträng med lössnus i myrornas spår ska fungera väldigt effektivt och avskräckande på myror. 
  • Light-saft. Det konstgjorda sötningsmedlet aspartam ska ha en dödlig effekt på myror i tillräckligt stor mängd. Men se det här som en sista minuten-lösning – myror är inga skadedjur och har en viktig roll i naturens kretslopp. Vi vill därför undvika att döda dem, utan istället fokusera på att flytta dem till annan plats.

Källa: msn