• Wed. Aug 10th, 2022

Är du sockerberoende? Tips för att dämpa sötsuget

ByKarl

Jul 19, 2022

Att vara sockerberoende har blivit vanligt, och många brottas med att låta bli mat med socker – allt från rent godis till kakor, bullar och bröd. Visste du att extrakt från mullbärsblad kan dämpa sötsug?

Det brukar ta två veckor efter att du slutat äta sötsaker som kroppen accepterar vad som pågår. De första dagarna man plockar bort socker brukar oftast kännas svåra, speciellt om man upplever att man har problem och känner sig beroende.

Om du planerar att lägga om kosten och skapa en hälsosammare livsstil och en del av den är att försöka dra ner på socker i alla former så kan extrakt från mullbärsblad hjälpa att dämpa suget.

Effekt på blodsockret

Forskning har visat att en substans i mullbärsbladet, som förkortas DNJ  har flera fördelaktiga hälsoaspekterna. Bland annat kan mullbärsbladet stabilisera blodsockret och dämpa upptag av socker i kroppen.

I Kina har man vetat detta i hundratals år och där är det en tradition att dricka på på mullbärsbladen. Där bryggde man även teet för dess goda effekt på magen. Det lär kunna dämpa magknip och minskar förstoppning.

Mullbärsextrakt kan även bidra till att hjälpa kroppen och hjärnan från sockerberoende, som har blivit ett allt större problem problem i många delar av världen.

2007 gjordes en amerikansk studie som visade en USA signifikant effekt på blodsockret hos typ 2 diabetiker. Forskarna konstaterade att ett preparat med mullbärsblad är ett alternativ för de som föredrar naturliga ämnen.

Artikeln via denna sajt